Kategorier
Blogginlägg

Jämställdhet grundläggs tidigt

Av Britta

Fd. kommunalråd i Arjeplogs Kommun. Modererar samtal, räknar och utreder, leder processer, spanar på samtiden, skriver krönikor och tar styrelseuppdrag.

Socialdemokraternas spalt i dagens Arjeplogar´n:

Läser du sociala media och ser på TV har du säkert sett uttrycket #metoo – ”jag också” där kvinnor väljer att berätta om sexuella trakasserier, sånt som man kanske trott att man måste acceptera därför att det är en del av ”den dagliga kulturen”.

Men #metoo är mer än så. Det är också en fråga om jämställdhet. Det visar på några av de mönster som våra barn växer upp i – som vi alla är med och skapar – och som i värsta fall gör att vi tycker att det är naturligt att flickor och pojkar ska ha olika förutsättningar. Så ska det inte vara. Barn ska växa upp till fria, självständiga vuxna som själva väljer sin framtid, sitt yrke och sitt eget liv!

Arjeplogs Kommun har skrivit på en deklaration för jämställdhet och #metoo påminner oss om att vi behöver jobba mer med de här frågorna. Att vi behöver komma vidare. På flera olika sätt: i skolan, på arbetsplatserna, överallt mellan människor. Det är socialdemokratisk politik.

I dagarna har den nya förskolan ”Solen” öppnat. Nu har vi gått ett helt varv och kommit tillbaka till att ha förskola i samma byggnad – gamla Öberga Skolhem. Det känns bra att byggnaden varit till nytta! För 15-talet år sedan – när den nya förskolan byggdes trodde man nog inte att det skulle födas så många barn i kommunen, men att få plats med alla måste vara bland de roligaste bekymmer vi har! Vi känner stor tacksamhet över vår fina personal som tar hand om våra yngsta invånare. Att satsa på barnen är att förbereda dem för ett gott liv där de får de bästa förutsättningarna för att kunna bli den de vill vara…

På skyltsöndagen finns vi ute med glögg och pepparkakor för att träffa er som vill surra och prata politik. Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *