Det här gör jag

Coach, mentor, ledningsstöd – jag har förmånen att få verka som coach, mentor och/eller ledningsstöd för människor på väg nånstans där min erfarenhet kan vara till nytta. Både inom politik – fast partipolitiken är oväsentlig – och inom näringslivet.

Moderator – jag modererar andras samtal, på digitala arenor och där människor möts i verkligheten.

Styrelsearbete – jag är en driven styrelseledamot och ordförande. Jag ser strukturer och vikten av strategiskt, långsiktigt arbete såväl som vikten av att ägna sig åt rätt frågor.

Omvärldsbevakning – har man, som jag, haft ett finger eller ett öra med på många arenor (lokala, regionala, nationella och europeiska) så har man också skaffat erfarenhet för att tyda ut vart besluten är på väg, vad som kommer härnäst. Det använder jag!

”Vanligt” konsultarbete – jag gör en hel del jobb som handlar om att ta hand om en uppgift och se till att den blir gjord. Bygga modeller som andra kan använda. Räkna på ett framtida resultat i ett företag. Göra en likviditetsprognos. Förklara hur saker och ting hänger ihop.

Utredningar – både stora och små. Att ta en problemställning, gräva i förutsättningarna, undersöka nuläget, och sen skriva ner och förklara och föreslå hur man borde göra.

Debattör – jag skriver krönikor. Om inland, glesbygd, företagande eller annat. Mina åsikter är mina och det är jag trygg med. Du kan också vara trygg med att jag aldrig nånsin låter våra olika åsikter göra skillnad i hur jag levererar.