Kategorier
Blogginlägg

Den ljusnande framtid är vår

Av Britta

Fd. kommunalråd i Arjeplogs Kommun. Modererar samtal, räknar och utreder, leder processer, spanar på samtiden, skriver krönikor och tar styrelseuppdrag.

Jag blir lite provocerad av NSDs artikelserie om länets kommuner, idag om Arjeplog. Det är såklart medias uppgift att berätta om de utmaningar vi står inför, att de andra partierna försöker hitta blottorna (även om de inte själva haft särskilt mycket alternativa förslag att komma med…) men samtidigt tror jag att människor faktiskt vill VETA att det inte är nattsvart det vi har framför oss.

En stadig ekonomi kräver hårda nypor. Men resultatet blir att vi kan jobba mer med Det attraktiva Arjeplog (hela kommunen!),
vi kan satsa pengar i kulturskolan,
vi ska hitta de där fina strandtomterna (även om det, ärligt talat, inte är så att Arjeplogs Kommun äger all mark i Arjeplogs Kommun…)
osv

Våra företag ger oss bra betyg. De är ryggraden i kommunen. Det är de som drar in pengar som sen delvis hamnar som skatteintäkter i kommunen. Ett attraktivt Arjeplog är också attraktivt för företagande.

Det är enklare att genomföra förändringar om människor förstår varför. Men jag tror att ni har förstått nu. Och det är inte frågan om OM vi tar oss igenom. Det gör vi. Vi är på väg!

Och det är klart att fler vill ha det som vi!

IMG_0342.PNG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *