Kategorier
Blogginlägg

Att. Hålla. I. Sig.

Av Britta

Fd. kommunalråd i Arjeplogs Kommun. Modererar samtal, räknar och utreder, leder processer, spanar på samtiden, skriver krönikor och tar styrelseuppdrag.

Jag läser ett och annat facebook- och även twitterinlägg. Och konstaterar att tonen hårdnar. Ord som ”idioter”, ”lögnare” osv. Visst kan jag också känna att jag blir provocerad av vad andra skriver och att jag lätt skulle kunna tvåla till någon. Men jag har lovat mig själv två saker som jag oftast håller:

1. Jag skriver och pratar om mig själv om mitt parti och om vad jag (och vi) vill och gör. Jag ger mig inte på andra för att försöka sabla ner dem. Någon gång har jag försökt komma med fakta när jag tycker att något framställs väldigt ensidigt vinklat. (Det brukar i slutänden sällan bli bättre)

2.Detsamma gäller anställda i kommunen. Våra anställda har inte betalt för att behöva schavottera i media om något gått på tok. Det är mitt jobb.

Så just idag (och igår och dagen före det) sitter jag på händerna. Jag. Håller. I. Mig.

 

Och så funderar jag på det tekniska med bloggeriet. Jag är övertygad om att man kan lägga in bilder i sin blogg. Jag har bara inte kommit på HUR man gör. Än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *