Kategorier
Blogginlägg

Skriver. Och skriver. Och skriver.

Av Britta

Fd. kommunalråd i Arjeplogs Kommun. Modererar samtal, räknar och utreder, leder processer, spanar på samtiden, skriver krönikor och tar styrelseuppdrag.

Nu är det några stackars dagar kvar till valet. Nu ska alla politiska partier klämma i. Och frågar du mig så håller jag på att vara rätt less på valrörelse. Jag försöker (och lyckas nästan) hålla mig till att tala om vad vi vill. Inte vad de andra inte vill. Men jag ser påhoppen hagla.

Jag tror att den vanliga människan, och med det menas den som inte är politiskt engagerad, också är less. Man ser påhoppen, man tänker att man vill inte höra mer nu.

Överst på min önskelista står att människor ska gå och rösta. Det är det viktigaste. Som nummer två kommer att de borde välja våra valsedlar. Sätta kryss i ”rätt ruta”. Det är en rättighet vi har – att rösta – och det blir ännu tydligare när flera av våra ensamkommande flyktingbarn tar kontakt, frågar om de kan vara med, med stolthet deltar i en del av röstarbetet. Det är stort. För dem. Och det borde mana till eftertanke hos en del av oss…

Och just ja! Så här skriver jag idag, i Norran:

http://norran.se/asikter/debatt/ett-attraktivt-arjeplog-for-alla-261911

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *