Kategorier
Blogginlägg

Om människors lika värde

Av Britta

Fd. kommunalråd i Arjeplogs Kommun. Modererar samtal, räknar och utreder, leder processer, spanar på samtiden, skriver krönikor och tar styrelseuppdrag.

 Ibland tycker man att saker är självklara. Som att alla människor har samma värde. Rik eller fattig, man eller kvinna, svenskfödd eller inte, heterosexuell eller nåt annat. Och så ser man sig omkring och ser att alla inte alls tycker att det är så självklart.

 

Kanske är det så att vi alla är en produkt av vår uppväxt, de mönster som vi är formade av och vår egen förmåga att reflektera? Och har man då fått lära sig att vissa människors åsikter är mer värda än andras, att det den ena säger ska gälla medan vi inte ska lyssna på den andre – och man inte själv har förmågan att fundera över om det är riktigt – ja, då måste vi hjälpas åt allihop för att vrida saken rätt igen.

 

Vi sossar står upp för människors lika värde, det är ett av våra mest grundläggande löften! Vi vill att alla människor ska få samma chanser i livet. Utifrån det bygger vi vår politik.

 

Det känns viktigt och bra med RFSL Pite Älvs Pride-tema på höstmarknaden. För tredje gången. Vi i Socialdemokraterna finns också där och samtalar gärna om de här frågorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *