Kategorier
Blogginlägg

Om ett trollspö

Av Britta

Fd. kommunalråd i Arjeplogs Kommun. Modererar samtal, räknar och utreder, leder processer, spanar på samtiden, skriver krönikor och tar styrelseuppdrag.

Inbjuden att hålla en föreläsning om hur Arjeplog vill kunna ta tillvara på de skyddade områdena och vad Länsstyrelsen behöver göra då. Inbjuden därför att Arjeplog lämnar så tydliga svar när Länsstyrelsen frågar om reservat.

Ett möte om jämställdhetsfrågor med genomgång av vad kvinnliga chefer möter i sin vardag. Att bestämma sig för att fråga efter jämställda strukturer.

Och sen ett informationsmöte hos Landshövdingen med kommunal- och landstingsråden i länet. Om vad som hänt, vad som är på gång och vilka förslag på lagändringar för vatten och fjäll som ligger ute.

En vanlig dag på jobbet. En viktig dag på jobbet.

Och sen en springtur i skogarna runt Överkalix med min vän Birgitta innan vi bänkade oss för att se Uppdrag Granskning om just Överkalix. Med viss bävan. Man vet aldrig riktigt hur journalister och mediamänniskor väljer att vända på det man säger och det man representerar. Men det var bra! En spegling av allvaret i uppdraget kontra människors förväntningar. Och svårigheten när människor så gärna vill att någon ska vifta med sitt trollspö. Simsalabim.

Det handlar om att en hel nation måste vilja ha en riktning på utvecklingen. Och att inte låtsas lova det som inte ligger i ens makt.

(Som att flytta folk och jobb.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *