Kategorier
Blogginlägg

Fattig som en kyrkråtta

Av Britta

Fd. kommunalråd i Arjeplogs Kommun. Modererar samtal, räknar och utreder, leder processer, spanar på samtiden, skriver krönikor och tar styrelseuppdrag.

Att Arjeplog är en av landets fattigaste kommuner är väl ingen kioskvältare. Det är ju det vi jobbar på att vända. Det går inte att bygga ut välfärden om man inte har gjort hemläxan och fått ordning på sin egen plånbok.

Därför kändes det ändå rätt bra igår när Derk de Beer, ekonom på Sveriges Kommuner och Landsting, på en direkt fråga om hur det kommer att gå för Arjeplog (och nej, det var inte jag som ställde den utan en kille från Dagens Samhälle) svarade ungefär så här ”det kommer att gå bra, de har insett vad de behöver jobba med och de jobbar på – värre är det för de kommuner som blundar för problemen”

Och här var det meningen att jag skulle infoga en bild som visar vår placering i landet… Om jag lyckas, och det lär ju märkas så tror jag att jag hoppar kråka längs Baltzarsgatan i Malmö. Får väl bara hoppas att det inte skapar stora avtryck i den politiska debatten…

IMG_1751-0.PNG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *