Kategorier
Blogginlägg

Det är erat fel!

Av Britta

Fd. kommunalråd i Arjeplogs Kommun. Modererar samtal, räknar och utreder, leder processer, spanar på samtiden, skriver krönikor och tar styrelseuppdrag.

Det är erat eget fel att rasisterna går framåt i Sverige! Det är ni, ni, NI som inte velat prata med dem! Och se hur bra det gick! Nu växer de! Och det är ERAT EGET FEL!
Jag är den första att medge att jag inte vet vilken strategi som är den rätta när man har med rasister, troll, rättshaverister osv att göra. Ska man svara på påhoppen och därmed ge mera syre till konstiga påståenden? Ska man tiga och titta åt ett annat håll och inte låta sig själv ätas upp inifrån av energislukande ”debattörer” som aldrig ger sig oavsett vilket genomtänkt svar de får; ”jamen durå – du svarade minsann på ett sätt som man skulle kunna tro var otrevligt om man la huvudet på sned och kisade med ena ögat, du ska inte tro att du är nån särskilt bra representant för ditt parti, fy fan” eller ska man stänga av sina social media, sätta sig på en stol och sitta still och hoppas att det går över?
Men att det blir MITT fel om ett annat parti än mitt ökar..? Att logiken blir att man röstar på de där andra – inte för att de är bättre, utan för att straffa mig? Det låter lika logiskt som att jag skulle önska att mina motståndare misslyckas riktigt ordentligt med skolan om de har makten, så får de minsann se! – men att jag då har glömt att mina barn samtidigt ska gå där, i den misslyckade skolan.
Ansvaret för hur man röstar måste vara väljarens. Eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *