Kategorier
Blogginlägg

#argabritta

Av Britta

Fd. kommunalråd i Arjeplogs Kommun. Modererar samtal, räknar och utreder, leder processer, spanar på samtiden, skriver krönikor och tar styrelseuppdrag.

Känner att jag nog måste passa mig så inte #argabritta tar över från #brittasägervadhontycker. Jag vet att jag är en person som är extremt beroende av strukturer och av att se hur det jag gör idag påverkar hur jag och de mina har det imorgon. Men nog är det väl själva fan att det finns så många som antingen skiter i orsak och verkan eller tycker att alla små händelser helt enkelt är okej eller rätt åt någon?
Hur många gånger per dag läser jag ironiska inlägg om vad feminister gör, vad de borde göra istället och att feminism förmodligen leder till att kvinnorna kommer att göra männens jobb och männen då måste amma barnen och diska för att alla ska göra samma?
Vet ni vad? Nä! Det handlar överhuvudtaget inte om det. Det handlar om att min dotter ska få göra precis vad hon vill med sitt liv. Och att hon idag hindras av inbyggda, förutfattade meningar hos mänskligheten i allmänhet. Jag tycker om att laga mat. Jag kan byta däck på min bil om jag vill. Jag kan fickparkera en långtradare och jag kan virka. Och jag får ändå slåss varenda dag med mina egna förutfattade meningar om människor – vad de är och vad de borde göra. Och om jag kan se att jag styrs av förutfattade meningar då kan du också titta på dig själv, sluta tramsa omkring och reducera de här frågorna till futtigheter om vem som ska diska och fundera på om du verkligen är färdigutvecklad själv och om din dotter verkligen, utan tjafs och trams, har tillgång till hela arbetsmarknaden – och om din son har det!
#brittasägervadhontycker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *